Politoloog: pole võimatu, et Reformierakond saab 51 kohta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla peab reaalseks Eesti Päevalehe pakutud arvutusi, mille järgi Reformierakond saab valimistel riigikogus 47 kohta ning tema hinnangul pole võimatu isegi 51 parlamendi koha hõivamine reformierakondlaste poolt.

Eesti Päevaleht palus spetsialistidel uuringufirma Faktum-Ariko küsitlusprotsentide põhjal arvutada, mitu kohta saaksid erakonnad riigikogus. 500 inimese küsitlemisel selgus, et Reformierakonda toetaks 39 protsenti valijaist, kuid nad saaksid ajalehes esitletud arvutuste järgi 47 kohta parlamendis, Keskerakond saaks 28 kohta, IRL 15 ja sotsiaaldemokraadid 11 kohta, vahendas ERR Uudised.

«Põhimõtteliselt ei ole võimatu, kui ta Reformierakond saaks isegi 51 kohta, selle 39 protsendiga. Siin on kaks asja, mida on väga keeruline ette prognoosida - esimene asi ongi see, et kui palju hääli läheb kaduma ehk teiste sõnadega, kui palju hääletatakse nende nimekirjade või üksikkandidaatide poolt, kes riigikokku ei saa,» rääkis Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles