Tegevusloata firma kliendid võivad saada tasuta puurkaevu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraan.
Kraan. Foto: Sille Annuk

Tõstamaa valda ebaseaduslikult kaevatud puurkaev läks osaühingule Sulavesi kalliks maksma - ettevõte peab maksma 12 tuhat krooni trahvi, lisaks võib kaevu omanik jätta tööde eest maksmata.

Pärnumaa keskkonnainspektsiooni peainspektor Enn Keemann ütles Raadio Pärnule, et Tõstamaa vallas Peerni külas elav pere tellis koduaeda kaevupuurija interneti teel.

Kui kaev sai valmis, selgus et ettevõte ei tohi sel alal üldse tegutseda, kuna puurkaevuehitamine on litsentseeritud tegevus.

Kaevu ehitamiseks peab ettevõte võtma kohalikust omavalitsusest projekti ja ehitusloa ning Eesti Geoloogialt k loa kaevu puurimiseks.

Keemani sõnul toimetas OÜ Sulavesi aga ilma igasuguste lubadeta ja asus asja seadustama alles siis, kui kaev juba valmis. Tagantjärgi aga lubasid ei vormistatud ja keskkonnainspektsioon määras ettevõtte 12 tuhande kroonise trahvi.

Kaevu tellinud perekond ettevõtte vigade eest vastutama ei pea. Veelgi enam, soovi korral võib ta jätta maksmata firma küsitud 117 tuhat krooni, sest kuna kaev on puuritud ebaseaduslikult, ei pea selle eest midagi maksma.

Keemani sõnul on tööde eest maksmise küsimus ettevõtte ja kaevu tellija omavaheline kokkulepe.

Keskkonnainspektsioonile teadaolevalt on OÜ Sulavesi kaevanud Pärnumaal ilma litsentsita kolm kaevu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles