Kogu liitlaspataljon on platsis hiljemalt Kevadtormiks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid, kes peaksid oma Briti kolleegide seltsis olema esindatud juba järgmisel Kevadtormil.
Prantsuse sõdurid, kes peaksid oma Briti kolleegide seltsis olema esindatud juba järgmisel Kevadtormil. Foto: SIPA/Scanpix

Kui see, kuidas üks või teine üksus või tehnika täpselt tulevaks kevadeks Eestisse jõuab, täpsustub töö käigus, siis üks paistab üsna kindel – järgmisel Kevadtormi õppusel on NATO liitlaspataljon meie 1. jalaväebrigaadi koosseisus kohal.

NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi sõnul võib allianss nüüd öelda, et on õigel teel. «Me viime ellu [juulikuisel Varssavi] tippkohtumisel langetatud otsuseid,» lausus ta eile Brüsselis alanud NATO kaitseministrite kohtumisele minnes. «Me viime ellu otsuseid, mis hoiavad meie rahvad ohtlikumaks muutunud maailmas kaitstuna.»

Liitlasmaade kaitseministrid tegid täpsemalt avalikuks Varssavis lubatud Baltimaade ja Poola julgustamiseks läkitavate liitlaspataljonide koosseisud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles