Ligi kolmandik kontrollitud raskeveokitest kõrvaldati liiklusest

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Teisipäeval-kolmapäeval toimunud raskeveokite kontrolli käigus avastati mitmeid tehno- ning sõidu ja puhkeaja nõuete rikkumisi, mistõttu kõrvaldati liiklusest 17 sõidukit 54st.

Liikluspolitseinikud kontrollisid raskeveokeid Luhamaa ja Koidula piiripunktides, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Kokku kontrolliti 52 veokit ja kahte bussi. 23 sõidukit olid puudusteta, väärteomenetlusi alustati 17 juhul. Sõidu- ja puhkeaja nõuete tõsiseid rikkumisi oli 16. Tehnonõuete rikkumisi oli erinevaid, näiteks purunenud amortisaatorid, äratulnud rattapoldid või rikked pidurisüsteemis. Erakorralisele ülevaatusele suunati ka rahvusvahelist liini sõitev buss, milles olid omavoliliselt eemaldatud turvavööd.  Kontrolli käigus avastati kaks antiradarit.

Korrakaitsepolitseiosakonna liiklusjärelevalvetalituse liikluspolitseinik Priit Tuuna sõnul on kõige murettekitavam raskeveokite kui kõrgema ohuallika tehniline seisund ning juhtide väsimus. «Käesolevast aastastki on tuua mitmeid näiteid veoki osalusel juhtunud traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustest, mistõttu tuleb liiklusjärelevalves raskeveokitele süsteemselt tähelepanu pöörata,» ütles Tuuna.

Operatsiooni olid kaasatud ka Soome, Norra, Taani, Läti, Saksamaa ning Rootsi liikluspolitseinikud, kes käisid siin Eesti kolleegidega kogemusi vahetamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles