Oravad said semudelt kambaka

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna fraktsioon pärast riigikogu valimisi.
Reformierakonna fraktsioon pärast riigikogu valimisi. Foto: Riigikogu kantselei

Eile keskpäeval lõid valitsuskoalitsioonis kired lõõmama, kui Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ministrid hakkasid ühtäkki ridamisi allkirjastama käskkirju, millega kutsusid riigi äriühingutest tagasi riigikogu liikmeid, valdavalt Reformierakonda kuuluvaid saadikuid.

Avangu tegi SDE esimees Jevgeni Ossinovski, kes teatas, et tegi oma erakonna ministritele ettepaneku kutsuda tagasi nende haldusalade riigiasutuste ja -firmade nõukogudesse kuuluvad riigikogu liikmed. Tervise- ja tööminister kutsus ise tagasi ühe enda haldusalasse kuuluva sihtasutuse, Viljandi Haigla nõukokku kuulunud saadiku Peep Aru (RE).

Koalitsioonipartnerite jõudemonstratsiooni juhtinud IRLi esimees Margus Tsahkna ja SDE juht Ossinovski selgitasid oma tegevust õiguskantsleri seisukohaga, et riigikogu liikmete riigi äriühingute nõukogudesse kuulumine ja vastutava ministri poolt nende nimetamine ei ole kooskõlas põhiseadusega.

Kultuuriminister Indrek Saar (SDE) oli eile pärast kella 15 allkirjastanud kokku seitse käskkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles