Ratase meeskond võtab ilmet (1)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Liis Treimann

Ministrikohtade jagamist on kõigil senistel valitsuskõnelustel osalised nimetanud vähetähtsaks asjaks, kuid omavahel on kombitud algusest peale üht- või teistsuguseid variante. Täna-homme selguvad lõplikult erakondade eelistused ja nagu öeldakse – saatan võib peituda detailides.

On hea tava, et poliitiliste meeskondade moodustamine on eelkõige erakonnajuhtide õigus. Suurte läbirääkimislaudade taga nimesid paika ei panda, kohti ei jagata. Arvestused on kõigil aga ammu teada: kes kui palju jõuministrikohti peaks saama, kelle täita jäävad Reformierakonnast tühjaks jäävad ministritoolid.

Näiteks kui välisministri koht läheb IRLile ja Marko Mihkelsonile, kes sellele kohale soovib ja sobiks, siis peab loogika järgi üks endine Reformierakonna koht minema teistele osalistele. Kui rahandusministriks saab riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, kes seda ametit samuti riigikogu rahanduskomisjoni liikmena pigem enesele sobivaks peab, siis läheb majandusministri isik IRLi ja SDE otsustada, sest rahandus- ja majandusministri koht ei saa olla ühe erakonna käes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles