Tuulevaikus nurjas ajaloolise õhupallireisi üle Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumaõhupall. Foto on illustratiivne
Kuumaõhupall. Foto on illustratiivne Foto: Raigo Pajula

Saaremaalt startides esimest korda kuumaõhupalliga üle Eesti lennata kavatsenud Kalev Tikk pidi idatuulte tõttu laupäeval reisi alustama hoopis Lääne-Virumaalt Võsu lähedalt, kuid tuulevaikuse tõttu tuli reis katki jätta.

«Suur unistus oli alustada Saaremaalt, kuid kahjuks on viimastel nädalatel olnud valdavalt idatuuled ning kuna temperatuur on kuumaõhupalli reisiks praegu soodne, pidime alustama Saaremaa asemel Eesti teisest otsast,» lausus Kalev Tikk ajalehele Meie Maa.

Tema sõnul oli plaanis lennata Võsult Pärnusse või Haapsalusse, kuid plaanitust sai läbitud vaid kolmandik, sest tuulevaikuse tõttu tuli reis Kesk-Eestis katki jätta.

Meeskond, kuhu peale Kalev Tiku kuulusid veel tema tütar ja kaks kuumaõhupalli piloodiõpilast, siiski väga pettunud ei olnud ja kavatseb peagi uue rekordikatse teha.

«Saaremaale lendamist me plaani ei võtnudki, sest Saaremaale on väga raske õhupalliga pihta saada - selleks peavad valitsema väga soodsad tuuled,» selgitas Tikk. Samas pole ta endiselt jätnud mõtet ajalooline reis läbi teha, startides Saaremaalt, kuid selleks peavad valitsema läänetuuled.

Ideaalis sooviks kuumaõhupallimeeskond Saaremaalt startides lennata Peipsi järve kaldani. Linnulennult teeks see Kalev Tiku arvestuste järgi umbes 360 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles