Sisekontrolör ei näe põhjust firmasid juhtinud ametnikke karistada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tallinna sisekontrolör ei näe põhjust karistada distsiplinaarkorras linnaametnikke, keda politsei trahvis firmade juhatustes ja nõukogudes olemise eest.

Linna sisekontroll esitab järgmise nädala linnavalitsuse istungile sisejuurdluse tulemused, mis selgusid uurides töökoha ja seaduses tegevuspiirangute nõuete järgimist linnaametnike poolt, teatas Raepress.

Linnasekretär Toomas Sepa sõnul on sisekontrolöri akt saadetud tutvumiseks linna ametiasutustele, kes esitavad linnavalitsusele 10. oktoobriks oma seisukohad ning seejärel arutab ja kujundab Tallinna linnavalitsus oma seisukoha 15. oktoobri istungil.

Sisekontrolöri teenistus jõudis oma aktis järeldusele, et ametiseisundi määratlus korruptsioonivastases seaduses on sõnastatud ebaselgelt ning pakub mitmeid erinevaid tõlgendamisvõimalusi ning pealegi on taolise absoluutse piirangu õiguspärasus iseenesest vaieldav.

Sisejuurdluse läbiviijad on seisukohal, et väärteo korras karistada saanud ametnike täiendav karistamine distsiplinaarkorras ei ole põhjendatud.

«Lisaks linnavalitsuse sisejuurdluse akti valmimisele tahan veel tähelepanu pöörata sellele, et järgmine kolmapäev on ka tähtaeg, mil linnavalitsus peaks saama vastuse andmekaitse inspektsioonilt, kes alustas meie kaebuse alusel Põhja Politseiprefektuuri suhtes järelevalvemenetlust seoses politsei poolt ajakirjandusele edastatud Tallinna linnavalitsuse ametnike isikuandmetega,» lisas Sepp.

Politsei trahvis enam kui 40 linnaametnikku, sest korruptsioonivastane seadus ei luba ametnikul kuuluda korraga firma juhatusse või nõukogusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles