Tallinn kogub trahvidest 8 miljonit krooni plaanitust vähem

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Bussipiletite ja piraattaksode kontrollimist mõjutanud riigikohtu otsused on vähendanud linnaeelarvesse laekuvat trahviraha 7,8 miljoni krooni võrra.

Tallinna linnavalitsus kiitis täna heaks ja saatis linnavolikogule teise lisaeelarve eelnõu, mis muuhulgas vähendab aasta jooksul eelarvesse laekuvaid trahvirahasid 7,8 miljoni krooni võrra.

Vähenemine toimub eeskätt ühistranspordiseaduse alusel määratud trahvide osas, seisab eelnõus. Ühistranspordiseaduse alusel määratakse trahve piletita sõidu eest ühistranspordis ja taksoveo eeskirjade rikkumise eest.

Linnavalitsuse andmetel langes ühistranspordis piletita sõidu eest määratud trahvide arv seetõttu, et riigikohtu lahend välistas halduslepingu alusel AS-i Ühisteenused poolt trahvide määramise.

Linnavalitsus kinnitas 1. juulist trahvide tegijaks munitsipaalpolitsei, kuid tegevuse ümberkorraldamine mõjutas nii trahvide määramist kui eelarves kinnitatud trahvitulu täitmist.

Riigikohtu teise lahendi alusel võeti linna ametnikelt võimalus alustada väärteomenetlust isikute suhtes, kes osutavad taksoteenust taksotunnustega mootorsõidukiga, kuid kellel puudub taksoveo sõidukikaart. Rahvakeeli nimetatakse neid piraattaksodeks.

Tänu tulumaksu ja muude tulude tõusule kavatseb linn siiski vastu võtta 59 miljoni krooni suuruse lisaeelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles