Värske maailmameister rabas vormelisõpru ootamatult karjääri lõpuga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg oma naise Vivianiga tähistamas esimest ja viimast F1 tiitlit.
Nico Rosberg oma naise Vivianiga tähistamas esimest ja viimast F1 tiitlit. Foto: James Moy/Scanpix

VORMEL-1. Spordimaailma raputas eile suurüllatus vormel-1 vallast: alles eelmisel pühapäeval esimest korda maailmameistriks kroonitud Nico Rosberg teatas, et lõpetab karjääri.

Rosberg teatas oma karjääri lõpetamisest Facebooki vahendusel, kus ta selgitas, et soovib lahkuda tipphetkel. «Võidusõidus oldud 25 aasta jooksul on mu unistus, nii-öelda kõige-kõigem asi olnud vormel-1 sarja meistritiitel. See on olnud mu eesmärk läbi raske töö, valu, ohverduste. Olen oma suurima mäe vallutada suutnud, olen selle tipus ja seega tundub lahkumiseks õige hetk,» ütles 31-aastane sakslane, kes sõitis F1 sarjas alates 2006. aastast.

«Ütlen ausalt, et see hooaeg oli kuradima raske. Pärast kaht pettumust valmistanud hooaega panustasin sel aastal igas vallas kui hullumeelne; eelmiste hooaegade ebaõnnestumised pumpasid mu motivatsiooni kõrgustesse, mida ma polnud kunagi varem teadnud. Loomulikult avaldas see mõju ka mu lähedastele: see oli terve perekonna ohverdus, kõik seisid minu eesmärgi eest,» selgitas Rosberg. Ta lisas, et langetas loobumisotsuse päev pärast maailmameistritiitli võitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles