Viljandi ei plaani ühinemist ümbritsevate valdadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linn ei kavatse ühineda oma naabervaldadega.
Viljandi linn ei kavatse ühineda oma naabervaldadega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viljandi linn ei kavatse ühineda oma naabervaldadega, mis arendavad taas ideed rõngasvalla loomisest Viljandi ümber.

Viljandimaa Pärsti, Saarepeedi, Viiratsi, Paistu, Kõpu, Kolga-Jaani ja Viljandi esindajad kogunesid kolmapäeval vallavolikogu esimeeste, vallavanemate ja volikoguliikmete ühisnõupidamisele, et arendada juba 1999. aastal sündinud ideed rõngasvalla loomisest Viljandi ümber.

Pärsti vallavanema Erich Palmi sõnul tekkis töörühmas ka idee ühineda Viljandi linnaga ja tulevikus võib-olla kogu maakonna tasandil.

Kohtumisel osalenud Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ütles, et Viljandi volikogu pole seda küsimust arutanud, kuid linnajuhid on seisukohal, et Viljandi ei ühine naaberomavalitsustega. Samas ei välistanud ta võimalikku ühinemist kaugemas tulevikus.

Loodus lisas, et Viljandi linn, mis teeb ümberakaudsete omavalitsustega koostööd mitmetes valdkondades, suhtub naabervaldade ühinemisse positiivselt. Looduse sõnul muutub koostöö tegemine lihtsamaks, kui partnereid jääb vähemaks.

Loodus kinnitas, et Viljandi linn kavatseb ka edapsidi võtta osa koosolekutest, kus arutatakse omavalitsuste ühendamist.

Kohtumisel osalenud omavalitsuste volikogud arutavad võimalikku ühinemist veel oktoobris ja siis selgub, millistes omavalitsustes tuleks korraldada rahvaküsitlus ja kes on valmis liitumislepingu kõnelustega edasi liikuma.

Eelmisel korral arutasid Viljandiga külgnevate valdade juhid võimalikku ühinemist septembri keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles