Roolijoodikute eelnõuga töötatakse edasi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu ja Hanno Pevkur mullu septembris Tallinna vangla näidiskongis. Tollal olid nad kolleegid valitsuses, nüüd on Pevkur üks justiitsministri viimase algatuse suurimaid kriitikuid.
Urmas Reinsalu ja Hanno Pevkur mullu septembris Tallinna vangla näidiskongis. Tollal olid nad kolleegid valitsuses, nüüd on Pevkur üks justiitsministri viimase algatuse suurimaid kriitikuid. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) ütles eile riigikogu ees, et kuigi korduvalt vahele jäänud roolijoodikutele on praktikas ka praegu ette nähtud vabadusekaotus, karistavad kohtud neid pigem tingimisi ja vaja on kriminaalpoliitika muudatust.

«Eesmärk ei ole, et vanglad täituksid tohutult retsidiivsete roolijoodikutega, vaid eesmärk on ikka see, et üldohtliku käitumisega inimeste osakaal ühiskonnas kahaneks,» põhjendas Reinsalu riigikogule, miks teist korda kriminaalses joobes (1,5 promilli) roolist tabatud inimene peaks ilmtingimata vähemalt viis päeva vanglakaristust kandma. Eile esimesel lugemisel olnud karistusseadustiku muudatused tooksid kaasa, et kohtutelt võetakse õigus korduvaid roolijoodikuid tingimisi karistada.

«Kui karistusõiguse revisjoni tehti, siis üldine suund oli ikkagi, et karistused tuua natukene madalamaks ja anda kohtutele suurem diskretsioon (valikuvabadus – toim). Miks peab ilmtingimata inimese kinni panema, kui võiks anda kohtule vabaduse?» küsis endine justiitsminister ja Reformierakonna esimees Hanno Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles