Eesti välisluure tähetund (32)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci /AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide järgmise presidendi Donald Trumpi lähikondse ja Putini-meelse Vene duumasaadiku kohtumist ühes Ida-Euroopa riigis jälgis Eesti teabeamet, kirjutas eile USA pika ajalooga ajakiri Newseek, toetudes mitme luureagentuuriga seotud inimeste infole.

Kui jutt tõele vastab, on see enneolematu tunnustus Eestis välisluurega tegelevale teabeametile, kellelt väidetavalt paluti abi sedasorti operatsiooni korraldamiseks. Teabeamet seda ei kinnita, sest sellised on luurereeglid – ühtki operatsiooni või meetodit ei kommenteerita.

Eesti endise luurekoordinaatori Eerik-Niiles Krossi hinnangul võis pealtkuulatud kohtumine toimuda eelmise aasta augusti lõpus või septembri alguses Tšehhi pealinnas Prahas Trumpi advokaadi Michael Coheni ja Venemaa riigiduuma saadiku Konstantin Kossatšovi vahel. Väide pärineb eile BuzzFeedis avaldatud Trumpi-toimikust. Selles kirjutatakse, et Cohen ja Kossatšov kohtusid Venemaa kaasmaalaste poliitikale spetsialiseerunud agentuuri Rossotrudnitsestvo ruumides Prahas.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles