Liiva varastanud piiriehitaja pääses trahviga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Vaab kahtlustas mullu mais, et tema kinnistul asuvast karjäärist on ära veetud koguni 5000 tonni kruusa.
Aivar Vaab kahtlustas mullu mais, et tema kinnistul asuvast karjäärist on ära veetud koguni 5000 tonni kruusa. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Mullu mais riigi uue idapiiri ehitamiseks võõralt erakrundilt ehitusliiva varastanud Antsla ehitusettevõtja jäi prokuröri otsusel karistuseta, sest hüvitas kannatanule kahju neljakordselt.

Idapiiri ehituse häbiplekiks kujunenud saaga algas mullu mais, kui Võru puiduettevõtja Aivar Vaab sai sõbralt kõne: juba poolteist nädalat askeldavat Vaabi piiriäärsel Veimeri krundil Misso vallas Parmu külas võõrad tegelased. Kinnistul asuvast vanast karjäärist olevat minema veetud veokite viisi ehitusmaterjali, mis puistati piirile ja sinna viivatele teedele.

«Tegemist on riikliku teedeehitusega ja seda ehitatakse varastatud kruusast!» pahandas Vaab toona portaalile Lõunaeestlane. «Kahju ulatub 25 000 – 30 000. See on väga haige riik oma haigete ametnikega, kes tegelikult ei kontrolli absoluutselt, mis toimub objektide peal!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles