Vene õpilastelt uuritakse, kas Kaitseliit on vaenulik või mõttetu

rus.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene õppekeelega gümnaasiumi õpilased pidid riigikaitse tunnis täitma ankeete etteantud vastusevariantidega, mistõttu lapsevanemad hakkasid kahtlustama, et niimoodi kontrollitakse nende lojaalsust riigile.

Ankeeti täitev 15-aastane venekeelne õpilane pidi näiteks valima nimekirjast kolm omadussõna, mis mainitud organisatsiooni tema arvates kõige paremini iseloomustavad. Organisatsioonidena olid kirjas maakaitsevägi, vabatahtlikud sõjaväelased ja Kaitseliit. Väljapakutud omadussõnadeks olid «usaldusväärne», «vaenulik», «rahumeelne», «mõttetu», «patriootlik», «natsionalistlik», «ükskõikne», «valvsaks tegev» ja «ühendav».

Veel pidid õpilased vastama küsimustele või kommenteerima lauseid, nagu näiteks «Kuidas sa hindad Eesti kuulumist Euroopa Liitu?», «Kas sa arvad, et Venemaa võib olla reaalne oht Eesti julgeolekule?», «Mis sa arvad, miks asuvad meie sõjalised liitlased Eesti territooriumil?», «Mis sa arvad, kes kannab suurimat vastutust Ukraina konflikti eest?», «Mida peaks Euroopa Liit ette võtma Venemaa-vastaste sanktsioonidega?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles