Peaminister: Gruusia toetamine on Eesti moraalne kohus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip rõhutas tänasel kohtumisel Gruusia välisministri Eka Tkešelašviliga, et Gruusia toetamine on demokraatlike väärtuste kaitsmine, millest pole võimalik taanduda.


Kohtumisel selgitas Gruusia välisminister riigi konfliktipiirkondades praeguseks kujunenud olukorda ning ohtu stabiilsusele, juhul kui Venemaa ei täida rahulepet, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Välisministri järgi on kujunemas olukord, kus Venemaa defineerib Gruusia territooriumi haldusjaotust endale sobivalt. Muu hulgas tähendab see, et väed on osaliselt jäämas piirkondadesse, kus neid enne relvakonflikti polnud.

Peaminister tõstis esile, et rahuleppe tingimusteta täitmine on Venemaa usaldusväärsuse küsimus rahvusvahelise partnerina.

Andrus Ansipi järgi on Gruusia toetamine demokraatia kaitsmise küsimus laiemalt: «See on nende väärtuste eest seismine, mis ühendab ka Euroopa Liitu.» Ta lisas, et vaatamata raskustele peab Gruusia jätkama valitud suunal ja edendama nii demokraatiat kui riigi majandust, et muutuda euroatlantilise väärtusruumi lahutamatuks osaks.

Tkešelašvili tänas peaministrit Eesti kindla toetuse eest ka pingelistel aegadel.

8. augustil puhkenud relvakonflikti järgse ulatusliku humanitaarkriisi leevenduseks nõustus valitsus 14. augustil reservist eraldama 10 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles