Tules hävinud autopesula omanik ei välista süütamist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaares põles autopesula plekkangaar lahtise leegiga.
Kuressaares põles autopesula plekkangaar lahtise leegiga. Foto: Irina Mägi

Tuli hävitas kolmapäeva õhtul Kuressaares Tehnika tänaval plekkangaaris asunud autopesulas virnade kaupa rehve kümnete tuhandete eurode väärtuses ja kuus sõidukit.

Üleeile öösel Kuressaares maha põlenud autoremonditöökoja ja -pesula Rehviroko omanik Armin Pokk rääkis Saarte Häälele, et midagi süttimisvõimelist angaaris ei olnud, küll oli muidu terve akna sees auk, mille päritolu kohta ei oska ta midagi arvata.

Pokk märkis, et ta ei süüdista ega näita kellelegi näpuga, aga süütamist ta siiski veel täielikult ei välista. «Lihtsalt vaadates seda auguga akent, tekib mõte, et poleks palju vaja olnud, et tulekahju süüdata. Pole eriti raske aknast mingi piiritusepudel sisse visata, lisaks ei ole siit just eriti raske ära põgeneda,» rääkis ta.

Maani maha põlenud angaaris olid hoiul ligi 50 kliendi autorehvid, mille kogumaksumus võib olla ümmarguselt 25 000 eurot. «Minu jaoks on praegu põhiline see, et kliendid saaksid 1. märtsiks oma autodele rehvid alla,» märkis Pokk.

Ta kinnitas, et ükski klient hätta ei jää. «Püstitame ka ajutise telgi, kus ise kõigil rehvid ära vahetame,» lubas Pokk.

Klientidel palutakse ühendust võtta

Lisaks rehvidele hävisid tules üks tõstuk, kaks bussi, kaks ATV-d ja üks kliendile kuulunud Audi.

Täna hommikul käisid päästeameti uurijad sündmuspaigal ja hetkel on kaks võimalust: põlengu põhjustas viga elektrijuhtmestikus või süütamine.

«Me väga loodame ja tahame uskuda, et pole isikut, kes oleks meie perekonna vastu nii vaenulik,» sõnas Pokk, et loodetavasti süütamine see siiski ei olnud.

Rehviroko on autode remontimise ja pesemisega tegelev pereäri, mis on tegutsenud Kuressaares aastast 2013. Ettevõte palub kõigil inimestel, kelle rehvid põlengu ajal nende juures hoiul olid, ühendust võtta ja endast teada anda.

Häirekeskus sai teate tulekahjust autopesulas kolmapäeva õhtul kell 21.36. Kui päästjad kohale jõudsid, oli angaar täitunud suitsuga ja leegid juba hoone katusest väljas. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 22.55, kustutustööd lõpetati öösel kell 2.39. Inimesed põlengus viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles