Lääne kaitseringkonnas koguneb reservväelaste pataljon

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on kaitseliitlased õppekogunemisel 2003. aastal.
Fotol on kaitseliitlased õppekogunemisel 2003. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval, 13. oktoobril algab Pärnus reservväelaste jalaväepataljoni reakoosseisu tulekuga õppekogunemise Siil viimane etapp.


«Reakoosseisu tulekuga lõpeb pataljoni formeerimine ning algab kogu üksuse kokkuharjutamine,» ütles reservväelaste jalaväepataljoni ülem kapten Argo Reidla.

Reservohvitserid on osalenud aktiivselt õppekogunemisel juba kaks nädalat ning reservallohvitserid ühe nädala.

Eelkõige läbivad kõik reservväelased väljaõppe, kus värskendatakse nende teadmisi kaitseväe ja selle funktsioonide ning ülesehituse, ohutustehnika, relvade, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal.

Õppekogunemisele on kutsutud 80 protsenti 2004. aastal ajateenistuse lõpetanutest, kokku tuhatkond reservväelast.

Reservväelaste jalaväepataljoni formeerimisega tutvub esmaspäeval Pärnus riigikaitse kõrgeim juht Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves.

Pärast pataljoni formeerimist sõidab reservväelaste pataljon kaitseväe keskpolügoonile Lääne-Virumaal, et viia läbi väljaõpe ning sooritada koostegutsemise harjutus.

Kaitseväe sõidukite kolonnid läbivad marsruudi Pärnu-Vändra-Türi-Paide-Tapa-Loobu. Esimesed masinad sõidavad Pärnust Tapa poole esmaspäeva hommikul alates kella kaheksast. Suuremates liiklussõlmedes korraldab kaitseväe sõidukite liikumist sõjaväepolitsei.

Siil 2008 on taasiseseisvunud Eesti seni suurim reservväelaste õppus.

Siil 2008 koosneb mitmetest kaitseväes ja Kaitseliidus korraldatavatest osaõppustest ning õppekogunemistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles