TUME ŠOKOLAAD – PIKEMA JA ÕNNELIKUMA ELU NIMEL

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karuna

Mida soovitavad teadlased täna neile, kes tahaksid kauem ja õnnelikumalt elada? Soovitataksegi nautida looduslikest koostisainetest – kakaost ja kakaovõist – toodetud tumedat šokolaadi, mis sisaldab rohkesti organismile kasulikke aineid.

Juba Kesk-Ameerika muinastsivilisatsioonides peeti šokolaadi tarkuse, võimu ja potentsi allikaks. Vaatamata sellele mõtleme me seda maiustust nautides tänapäeval harva šokolaadi erilistele omadustele ja selle mõjule meie organismile. Ehtsa tumeda šokolaadi toime on aga teaduslike uuringutega tõestatud. Mida rohkem on šokolaadis väärtuslikke koostisaineid – kakaod ja kakaovõid –, seda kasulikum meie organismile ja seega väärtuslikum tervisele ta on. Tarbijavajaduste hinnangu alusel tõi ühisettevõte„Kraft Foods” turule uue toote, tumeda šokolaadiKarūna 65% Cacao”.      

Tükike„Karūna 65% Cacao”šokolaadi sisaldab õnnehormooni

Kui väsime või tunneme kurvastust, siis hakkame enesele märkamatult seda maiustust otsima. Selle põhjus on šokolaadis sisalduv alkaloid teobromiin. Šokolaadi süües eritab peaaju rohkem serotoniini – eufooriat põhjustavat ainet. Selle toime tõttu nimetatakse šokolaadi ka õnnehormooniks.  

Tume šokolaadaitab tähelepanu kontsentreerida. Tuleb vaid keskmise suurusega šokolaaditükk ära süüa ning selle toime kestab mitu tundi. Sellepärst soovitatakse šokolaadi äri- ning loomingulist tööd tegevatele inimestele, õppuritele ja üliõpilastele.

Kakaooas peituv elujõud ja kasulikud ained organismile

Tumešokolaad ontõhusantioksüdant. Tootes on rohkestimikro-jamakroelemente– rauda, magneesiumi, kaaliumi, vaske, tsinkining vitamiine. Erinevalt muudest maiustustest sisaldabšokolaadantiseptikuid, mis pidurdab hambakivi teket. See maiustus mõjub hästi naishormoonidele. Just setõttu tunnevadki paljud õrnema soo esindajad suurt nõrkustšokolaadivastu.

Viimasel ajal väidavad kardioloogid järjest julgemalt, et šokolaadis sisalduvad steariinhape ja antioksüdandi omadustega flavonoidid vähendavad südame- ja veresoonkonna haiguste riski. Ja veel üks meeldiv argument šokolaadi kasuks – selle mõõduka tarbimise korral elate umbes aasta kauem.   

„Karūna 65% Cacao” – naturaalsed ainedjatraditsioonid

Tumedas šokolaadis„Karūna 65% Cacao” on ühendatudŠveitsi šokolaadimeistrite tootmissaladused ja naturaalsete koostisainete mõju meeltele ja kehale.Selle šokolaadinimetuses olev arv „65%“ näitab, et šokolaadi koostises on vähemalt 65 protsenti kakaomassi ja seega vähem suhkrut.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles