Tallinn kavandab lennujaama teenindamiseks uut bussiliini

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama esine jääb liiklemiseks ainult ühissõidukitele.
Lennujaama esine jääb liiklemiseks ainult ühissõidukitele. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna transpordiamet kaalub võimalust panna tuleval aastal tööle uus bussiliin reisisadama ja lennujaama vahel, kuid soovib selleks rahalist tuge ka lennujaamalt ja sadamalt.

«Praegu liigub buss reisisadama ja lennujaama taga oleva Mõigu vahet, mistõttu tipptunni ajal on see buss suhteliselt koormatud ja võib-olla on tõesti sellised perioode, kus kohrviga on päris raske sinna bussi peale saada,» lausus Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Kui seda uut liini üldse käiku lasta, siis ta peaks olema pelgalt lennujaama ja reisisadama vahel liikuv ning väheste peatustega kiire otseühendus, lisas ta.

Harjo sõnul on kaalumisel ka see, et uus liin ei kuuluks teiste linna bussiliinidega sarnaselt ühtsesse piletisüsteemi, vaid sellega sõitmiseks peaks lunastama omaette pileti. Ta lisas, et samamoodi toimivad taolised liinid paljudes riikides.

Transpordiameti juhataja sõnul on siiski vähetõenäoline, et linn pelgalt oma kuludega uue liini tööle paneks, vaid ootab rahasüsti ka lennujaamalt ja sadamalt.

«Kindlasti peab Tallinna linn ühe osanikuna seda liini ülal pidama, kuid teisalt on need ikkagi lennujaama ja sadama kliendid,» lausus ta. «See ei ole ainult linna ülesanne.»

Tallinna opositsioonipoliitikud on keskerakondlikku linnavõimu juba pikka aega ägedalt kritiseerinud selle eest, et linn ei suuda parandada bussiühendust lennujaama ja kesklinna vahel.

Eelmisel linnavolikogu istungil 2. oktoobril tõdes reformierakondlane Valdek Mikkal, et lennujaam on Tallinna väravaks ja esmamulje loojaks, kuid «praegu tuleb aga konstateerida lennujaama transpordi pea täielikku korraldamatust.»

Tänavu juunikuus tegi volikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Nikolai Stelmach linnavalitsusele ettepaneku panna lennujaama jaoks tööle uus bussiliin, kuid toona lükkas linnavalitsus selle idee esialgu tagasi.

Samas märkis abilinnapea juba siis, et linn hakkab turistide paremaks teenindamiseks läbirääkimisi pidama lennujaama, sadama ja hotellidega.

 ARHIIV! Linnavolinik: turistid hakkavad Tallinna lennujaamast jala Tartu poole minema

Tallinn ei pane tööle spetsiaalset lennujaama bussi 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles