Osa IRList elab uue juhi ootuses

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees Siim Kiisler teeb tänasel erakonna eestseisuse kogunemisel ettepanku valida 6. mai suurkogul kohe erakonnale uus juht ja muud juhtorganid ning seejärel kõpitseda põhikirja kallal.

Siin tuleb välja põhimõtteline erinevus praeguse IRL juhi Margus Tsahkna plaanide ja nn Res Publica leeri vahel. Tsahkna soov esmalt põhikirja muuta ja siis juhtide valimisega tegeleda on tingitud lootusest nii erakond nn poistebändi käest päästa.

Kiisleri hinnangul oleks veider, kui praeguses erakonna jaoks keerulises olukorras – eriti kohalike valimiste lähenedes – suurkogu uut juhtkonda ei vali. «Kui suurkogu niikuinii koguneb, siis on väga keeruline liikmetele seletada, et põhikirjajärgsed kaks juhtimisaastat on küll peaaegu täis, aga me uusi juhte ei vali. See mõjuks oma toolist kinni hoidmisena,» leidis Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles