Kelam rahutust IRList: Tsahkna on teinud head tööd (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Rein Holtsmann

Euroopa parlamendi saadik, IRLi eestseisuse liige Tunne Kelam ütles videointervjuus ERRile, et IRLi esimees Margus Tsahkna on teinud oma tööd hästi ja tal on hea maine rahvusvahelisel tasandil.

Rääkides Tsahkna võimalikust väljavahetamisest ütles Kelam, et küsimus on pigem, kas ja millal seda teha.

IRLi reitingu drastilise languse taga näeb Kelami seda, et viimastel riigikogu valimistel püüdis erakond suurte teemadega oma toetajaskonda laiendada, kuid selle käigus ähmastusid IRLile omased väärtused, mis lasti uutel, esile kerkinud jõududel üle võtta.

«Kogu valik on selle vahel, kas me jätkame rutiinis, orienteerume järgmistele valimistele; püüame leida popimaid, väga lihtsustatud loosungeid, mis tegelikult midagi ei tähenda; võita hääli ja siis jälle jätkata sama koosseisuga või käituda riigimehelikult, see tähendab oma otsustes, oma programmides tegutseda järgmise põlvkonna nimel,» sõnas Kelam.

IRLi volikogu otsustab laupäeval, kas ja millal Margus Tsahkna esitatud põhikirja muudatused hääletusele tulevad. Paika pannakse ka see, millises vormis ja millal suurkogu koguneb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles