Riik: varasema investeeringu hüvitamine pole põhjendatud

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Soohara ja Viira küla palvel vastas 30 000-eurose nõude õiguslikkuse küsimusele rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets.

«Vastavalt Eesti territooriumi haldusjaotuse seadusele peab piiride muutmisega nõustunud valla- või linnavalitsus tagama piiride muutmisega kaasnevate organisatsiooniliste ning eelarveliste ja muid varalisi kohustusi ja õigusi käsitlevate küsimuste lahendamise, nt jõudma kokkuleppele territooriumiosal paikneva kohalikule omavalitsusele kuuluva vara üleandmises ja juhul kui territooriumiosaga on seotud finantskohustus, siis ka selle üleandmises. Seadus ei reguleeri detailsemalt kokkuleppe sisu ning kokkulepete tegemine on kohaliku omavalitsuse volikogu otsustuspädevus.

Rahandusministeeriumi hinnangul saab pidada põhjendatuks piirkonna investeeringutega seotud edasiste laenukohustuste katmist, kui laenuga seotud objekt jääb üleantavale territooriumiosale, kuid mitte varem tehtud ja juba makstud investeeringute tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles