Selgub Tartu kõige rattasõbralikum ettevõte

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusohutusest räägib Tartu rattapäeval maanteeamet.
Liiklusohutusest räägib Tartu rattapäeval maanteeamet. Foto: Liis Treimann

Küüni tänaval algab täna pärastlõunal Tartu rattapäev, millega avatakse sümboolselt jalgrattahooaeg ning pakutakse mitmesugust tegevust kõigile jalgrattahuvilistele.

Üritus algab kell kolm, kui linnapea Urmas Klaas kuulutab välja selle aasta kõige rattasõbralikuma ettevõtte ning avab Küüni tänava R-kioski kõrval uue nutika rattahoidla. Tartu esimesse Bikeepi rattaparklasse saab lukustada jalgratta ilma lukuta, kasutades vaid magnetkaarti või mobiilirakendust. Avamisel esinevad tantsukooli Friends õpilased.

Rattapäeva tegevuste eest seisab hea Tartu eksperimentaalne rattatehas, kes toob huvilistele proovida mitmesuguseid naljakaid jalg- ja käsirattaid ning avab osavusraja, kus saab harjutada sõitu eri tüüpi ratastega. Rattapäeval saab teha ise elektriratast ning ka ratastega elektrit toota, värvida oma ratta kevadiselt värviliseks ning teha rattahooldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles