Keskkonnaamet hoiatab: karulauku tohib loodusest korjata vaid enda tarbeks (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karulauk.
Karulauk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonnaamet tuletab karulaugu hooaja alguses meelde, et karulauk kuulub looduskaitsealuste liikide hulka, mistõttu tohib seda loodusest korjata vaid enda tarbeks – osta ja müüa taime ei tohi.

«Tuletame meelde, et karulauk kuulub III kategooria looduskaitsealuste liikide hulka, mistõttu karulauku tohib loodusest söögiks või aeda istutamiseks korjata ainult vähesel määral ning üksnes sealt, kus teda kasvab massiliselt. Oluline on meeles pidada, et enamik karulaugu taimedest peavad konkreetses looduslikus kasvukohas jääma puutumata, et kasvukohta ja liiki mitte kahjustada!» teatas keskkonnaamet sotsiaalmeedia vahendusel.

«Karulauku on lubatud loodusest korjata vaid enda tarbeks, seda ei tohi osta ega müüa. Vajadusel peab suutma müüja tõestada keskkonnainspektsioonile, et tema poolt müüdav karulauk on kasvatatud aias või põllumaal ja mitte korjatud loodusest,» lisas amet meeldetuletuses.

Nii kui kevad saabub, ajavad end mullast välja ka väikesed karulaugulehed. Üks esimesi kevadekuulutajaid, C-vitamiinirikas maitse- ja ravimtaim, kasvab looduses kõige meelsamini niiskes lehtmetsas ja eelistab varjulist kasvukohta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles