Prantsusmaa šokeeris Soomet!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründaja Antoine Roussel viib Prantsusmaa meeskonna Soome vastu 4:1 juhtima. Lõpuks võitis Prantsusmaa 5:1, mis on senise MMi vaieldamatult suurim üllatus.
Ründaja Antoine Roussel viib Prantsusmaa meeskonna Soome vastu 4:1 juhtima. Lõpuks võitis Prantsusmaa 5:1, mis on senise MMi vaieldamatult suurim üllatus. Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS

Pariisi jäähokipublik nägi eile midagi ainulaadset: Prantsusmaa purustas 11 433 pealtvaataja ees 5:1 kahekordse maailmameistri ja tiitlivõistlustel 19 medalit võitnud Soome. Jäähokit pühaks pidav Soome on meeskonna jõuetust esinemisest šokis ja vihane.

Samal ajal kui prantslased rõõmustasid, pulbitses Soome ajakirjandus vihast. «Kõigi aegade suurim häbi! Prantsusmaa küttis kohutavale lõvikarjale keretäie!» teatas Iltalehti. «Ajalooline farss – Prantsusmaa hakkis Soome tükkideks,» sekundeeris Ilta-Sanomat.

Peatreener Lauri Marjamäki sai sõimata. Mitte kaotuse, vaid selle järel antud intervjuu eest, kus ta ei suutnud öelda midagi sisulist, vaid nentis seda, mis kõigile niigi selge. «Võimalused jäid realiseerimata, aga vastane tabas. Nende väravavaht oli hea ja Prantsusmaa seekord parem meeskond,» polnud analüüs, mida jäähokirahvas oma meeskonna juhendajalt ootas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles