Seeder hakkab otsima IRLi kadunud valijaid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Helir-Valdor Seeder laupäeva õhtul napilt 322 häälega uueks Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhiks kuulutati, oli Tallinna Tehnikaülikooli aula tema taga inimestest üsna tühjaks jooksnud.

Algus oli suurüritusel siiski pidulik, vaatamata sellele, et tegu oli viimaste küsitluste põhjal alla valimiskünnise kukkunud erakonnaga ning olika liikmeid, kes muretsesid, et laupäevaks ei tule paarisadat inimestki kokku. Tehnikaülikooli peahoonet ehtisid sinised õhupallid ning kohale oli sõitnud 643 IRLi liiget. Torti siiski põhjust süüa ei olnud.

«Selles ei olnud midagi demonstratiivset,» põhjendas oma kiiret lahkumist pärast hääle andmist Mihhail Lotman, kes on koduerakonna suhtes avalikult kriitiline olnud.

«Ma jään oma seisukohale kindlaks, et valitsusliit Keskerakonnaga on suur viga ja kahjuks mõlemad esimehe kandidaadid toetavad seda. Sellepärast ei olnud kumbki neist minu kandidaat,» ütles Lotman. «Samas ma pidin valima, muidu see tähendaks, et mulle ei läheks erakonna saatus korda, ja see on vale,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles