Võimust ilma jäänud Reformierakond asus pealetungile (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendiparteide juhid on kui malendid mängulaual.
Parlamendiparteide juhid on kui malendid mängulaual. Foto: graafika: Alari Paluots

Jätkuv segadus väikseima toetusega parlamendierakonnas Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) annab Reformierakonnale taas võimaluse poliitmänge mängida ning õhus on vanade sõprade Keskerakonna ja Reformierakonna liit.

Keskerakonna venemeelsema tiiva aktiveerumine annab Reformierakonnale teisegi, eestimeelsele valijale lihtsalt mõistetava šansi keevitada kokku puhtalt parempoolne valitsus.

Pool aastat võimul olnud Jüri Ratase valitsuse püsimise garantiina vähemalt uue aastani on avalikult esitatud Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisperioodi – et hoidku jumal selle eest, kui selle kestel Eesti poliitmaastikul midagi muutuks. See ei ole aga ei vall ega kraav Reformierakonna jaoks, kus kabinetitäis äsjaseid ministreid on valmis jätkama vähem kui kuus kuud tagasi pooleli jäänud tööd. Niipea kui võimalus avaneb – ja praegune segane seis pakub selleks rohkem kui ühe võimaluse –, võib Keskerakonna juhi Jüri Ratase taktikepi all tegutsev valitsus uppi minna.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles