Mõõdukalt romantiline märul 20. sajandi esimesest genotsiidist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siis, kui kõik on alles hästi ja alguses: noor armeenlane Michael Boghosian (Oscar Isaac) saabumas Konstantinoopolisse arstiõpingutele.
Siis, kui kõik on alles hästi ja alguses: noor armeenlane Michael Boghosian (Oscar Isaac) saabumas Konstantinoopolisse arstiõpingutele. Foto: Survival Pictures

«Lubadus» («The Promise», USA 2016), rež Terry George, Eesti kinodes 19. maist.

Tõenäoliselt mõistis režissöör Terry George juba enne «Lubaduse» kallal tööle asumist, et 20. sajandi esimene genotsiid on sündmusena poliitiliselt märksa enam pingestatud kui 80 aastat hiljem toimunud Rwanda veresaun, millest ta juba möödunud kümnendil tegi «Hotell Rwanda».

Filmiportaalis IMDB on armeenlaste genotsiidist rääkiv «Lubadus» korjanud pretsedenditu hulga hindamisi – eilse seisuga juba ligi 150 000. Ja nende hinnete keskmisel pole absoluutselt mingit mõtet, sest see on põhimõtteliselt türgi trollide ja kirglikult oma rahva tragöödia kujutamise eest seisvate armeenlaste maavõistlus, kus esimesed uhavad kümnepallisel skaalal «1» ja teised «10».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles