Mehed, kes kuulavad kaableid (8)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaablifirma Chord tegevjuht Alan Gibb laiutab käsi: me ise ka ei tea päris täpselt, mis muudatused kaablis kasutades toimuvad, aga sa ju ise kuulsid!
Kaablifirma Chord tegevjuht Alan Gibb laiutab käsi: me ise ka ei tea päris täpselt, mis muudatused kaablis kasutades toimuvad, aga sa ju ise kuulsid! Foto: Hendrik Alla

Kas meetrine jupp helikaablit, mis maksab üle 5000 euro, on oma hinda väärt? Skeptiline Postimehe ajakirjanik reisis Inglismaale, et oma kõrvaga kuulata.

Kunagi ammu heitis jumal Dionysos, veinipruulimise leiutaja, päikesejumalale Apollole duellikinda. Dionysos väitis, et tema paanivile suudab teha kaunimat muusikat kui Apollo oma kuldse lüüraga. Vahekohtunikuks otsustati mingil põhjusel kutsuda Früügia kuningas Midas. Pole täpselt teada, mis põhjusel, aga Midas kuulutas võitjaks Dionysose tutu-lutu, mitte Apollo taevalikud lüürahelid.

Apollo solvus profaani otsuse peale oma jumaliku hinge põhjani. «Ma näen, et sul on liiga väikesed kõrvad, et tõelist muusikat hinnata,» ütles ta Midasele. «Olgu sul nüüdsest mõistusega sobivad kõrvad!» Ja kuningas Midasele kasvasidki eeslikõrvad.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles