Algas suitsuanduri teavituskampaania

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud korteris puudus suitsuandur.
Põlenud korteris puudus suitsuandur. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Päästeasutuste poolt korraldatava teavituskampaania "Kaotad minutid, kaotad elu!" eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust suitsuanduri kasutegurist ning juhtida tähelepanu sellele, et alates 1. juulist 2009 on suitsuanduri kasutamine kodudes kohustuslik.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murdi sõnul keskendub selle kampaania loovlahendus suitsuandurile, kui tulekahju puhkemisel elupäästva ajavaru andjale, vahendas päästeameti pressiesindaja.

"Kõige kriitilisema tähtsusega on siseruumides puhkenud tulekahju esimesed viis minutit, sest kauem vingugaasi mõjuväljas olnud inimene sureb. Suitsuandur reageerib puhkevale tulekahjule keskmiselt 40 sekundiga, andes nii inimestele võimaluse päästa ennast, oma lähedased ja parimal juhul ka oma vara," märkis Murd.

Alates 1. juulist 2009 on suitsuanduri kasutamine kodudes kohustuslik, tänavu kevadel korraldatud uuringu andmetel oli suitsuandur olemas vaid 38 protsendil majapidamistest.

Sel aastal on põlengutes hukkunud 70 inimest ning enamikul juhtudel oli nendes majapidamistes suitsuandur puudu.

Kampaania teavituskanalitena kasutatakse televisiooni, raadiot, ajalehti ja välimeedia reklaamtahvleid. Täiendavat infot saab veebilehelt www.kodutuleohutuks.ee ning päästeala infotelefonilt 1524.

Kampaania kestab 16. - 31. oktoober.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles