«Kas minister on peast rase?» (17)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Somelar.
Urmas Somelar. Foto: Sander Ilvest

Pealkirjas olevad saatuslikud sõnad lausus keskerakondlasest haridusministri Mailis Repsi kohta 2. juunil töökoosolekul paarikümne alluva ees Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) juht Urmas Somelar. Nüüd võib nendest sõnadest saada tema vallandamise põhjus.

Põhjus, miks Somelar tol koosolekul endast nii välja läks, oli pealtnäha tühine: RKASis oli arutlusel haridusministeeriumi haldusalaga seonduv. Täpsemalt ministeeriumist tulnud idee võtta kinnisvara haldamisel kasutusele mõõdikud.

Riigihalduse minister Jaak Aab (Keskerakond), kellele RKAS allub, leiab, et selle sõnakasutusega läks Somelar küll üle piiri. «See ei ole ainult üks lause, sellele järgneb veel Somelari pikk põhjendus, miks sellises seisus naisterahvas pole oma otsustes üldse adekvaatne,» rääkis minister. «Ühesõnaga – üks väga šovinistlik seisukohavõtt.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles