Lapsed kogusid peole pääsemiseks mitu tuhat eurot (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga kord ei piisa tantsupeole pääsemiseks vaid sammude selgeks saamisest. Nii pididki Kuusalu kooli viienda klassi lapsed valmistama ohtralt võileibu ja muffineid ning jooksma kümneid ringe, et peole minekuks oma rühmale uued rahvariided saada.

«Ma mõtlesin, et suudame koguda umbes veerandi vajalikust summast, aga saime palju rohkem,» rääkis Kuusalu kooli viienda klassi poiss Märten Trei (11). Kuueteistkümne rahvariidekomplekti tellimine läks maksma umbes 4800 eurot ja pea poole sellest summast kogusid lapsed ise.

Kui eelmisel sügisel selgus, et lapsed on oma senistest rahvariietest lootusetult välja kasvanud, tuli õpetaja Maria Treil idee korraldada uute riiete tellimiseks n-ö sponsorjooks. «See oli uskumatu, aga me kogusime selle jooksuga umbes tuhat eurot,» rääkis õpetaja. Sponsorjooksu idee sai õpetaja Soomes õppides. Kuna lastele mõte meeldis, tehtigi see kiiresti teoks. Nädala jooksul otsisid lapsed võimalikult palju toetajaid, kes iga läbitud ringi eest väikse summa maksid. Mida rohkem ringe poole tunni jooksul jooksed, seda enam raha laekub. Kui lõviosa sponsoritest olid emad-isad, vanavanemad ja sõbrad, siis mõni julge käis toetajaid otsimas ka küla pealt. «Ma ütlesin, milleks ma raha kogun, ja nad olid nõus, kokku kogusin umbes 300 eurot,» rääkis Raili Udekül (11).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles