Leivajäätis rummi ja rosinatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivajäätis rummi ja rosinaga
Leivajäätis rummi ja rosinaga Foto: Jaan Heinmaa

1,5 dl tumedat rummi

2 dl rosinaid

2 l vanilliplombiiri

100 g riivitud leiba

50–75 g pruuni suhkrut

1 sl võid

Pane rosinad vähemalt neljaks tunniks rummi sisse seisma. Prae leib võis pruunikaks ja lisa suhkur. Kui segu muutub purujaks ning tükiliseks, on suhkur sulanud ja krõbedik valmis. Jahuta korrralikut. Sega rumm ja rosinad jäätisesse, samuti leivapuru. Tõsta vormi ja külmuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles