Põllumeestele teeb muret kutse kordusõppustele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv.
Kevadkülv. Foto: AFP / Scanpix

Kutse reservõppekogunemisele teeb neil päevil tõsist muret põllupidajaile, kel pole võimalik kevadtööde ajal nädalakski talust lahkuda.

Kaitseringkonnas soovitati põllumehel siiski avaldus esitadaa ning probleem nö individuaalkorras lahendada. Kuid selleks, et põllumajandustootjad ei peaks edaspidi kevadkülvi eel sõjaväekutsega ringi jooksma, on tarvis poliitilist otsust kõrgemal tasandil, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Hetkel kehtiv seadus võimaldab konkreetse põhjendatud taotluse alusel saada ajutist vabastust, pikendust,» märkis kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja asetäitja kapten Riina Nemvalts.

Seniks tuleb sõjaväekutse saanud põllumeestel loota vaid ringkonnaülema mõistvale suhtumisele ning võimalusele minna oma rahuaegset kohust riigi eest täitma talvel, kui põllutööde hooaeg pole täiest hoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles