Lastemood: mini-mina on suurim trend

, lastemoe blogija ja stilist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monnalisa moesõu on alati üks oodatumaid ja silmatorkavamaid üritusi Pitti Bimbol. Järgmiseks suveks pakub Itaalia moelooja veidi ulakaid, mõnusa huumoriga ema-tütre outfite.
Monnalisa moesõu on alati üks oodatumaid ja silmatorkavamaid üritusi Pitti Bimbol. Järgmiseks suveks pakub Itaalia moelooja veidi ulakaid, mõnusa huumoriga ema-tütre outfite. Foto: Emily Kornya

Itaalias Firenzes näidati lastemoe kõige tähtsamal messil Pitti Bimbo ette kõik uuemad lastemoe trendid – suured mustrid, kolmveerandpikkuses püksid, asümmeetrilised lõiked, sportlikud elemendid ja oi kui palju muudki.

Itaallased on läbi aegade olnud kirglik moerahvas – kõige suuremad trendide loojad ja järgijad on pärit just saapakujuliselt maalt. Seda ka lastemoes. Nad armastavad lapsi hästi riidesse panna ning oskavad väikestele mõeldud moodi hinnata ja vääriliselt eksponeerida. Ka pisikestes linnades on uhked lastemoe poed ja butiigid, tippdisainerid loovad spetsiaalseid lastekollektsioone ning üldse on just Itaalias tunda, et pisikestele mõeldud mood on oluline ja elus.

Kaks korda aastas Firenzes toimuv suur lastemoe mess on nagu festival, kus saavad kokku sajad moeloojad, stilistid, ostujuhid ja meedia. Iga aastaga on Pitti Bimbol aina rohkem uusi lastemoe brände ja on selgelt näha, kuidas fookus on läinud suurtelt tegijatelt väikestele reeglitemurdjatele, kes katsetavad materjalide, lõigete ja mustritega. Näiteks püüdsid seekord pilku teksariidest valmistatud beebide kimonod, mille olid loonud Hawaiilt pärit ameeriklane ja tema Tšiili juurtega abikaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles