Eestisse saabus visiidile Iiri kaitseväe juhataja

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viitseadmiral Mark Mellett ja kindral Riho Terras.
Viitseadmiral Mark Mellett ja kindral Riho Terras. Foto: Verner Teder / kaitseväe peastaap

Eestisse saabus esmaspäeval visiidile Iiri kaitseväe juhataja viitseadmiral Mark Mellett, kes arutas kohtumisel oma Eesti ametivenna kindral Riho Terrasega Euroopa Liidu eesistumise, ÜRO rahuvalvemissiooniga Liibanonis ja küberkaitse koostööga seonduvaid küsimusi.

Pärastlõunal asetas viitseadmiral Mellet pärja Vabadussõja võidusamba jalamile, teatas kaitseväe peastaap.

Teisipäeval kohtub Iiri kaitseväe juhataja kaitseminister Jüri Luige, välisministeeriumi asekantsleri ülesannetes Aino Lepik von Wireniga ja külastab Tallinnas asuvat NATO küberkaitse koostöö keskust ning tutvub 1. jalaväebrigaadi ja Tapal teeniva NATO lahingugrupi teenistusega.

Iirimaa on alates eelmisest aastast Liibanonis ÜRO rahuvalvemissioonil teeniva mitmerahvuselise pataljoni juhtriik, pataljoni koosseisus teenib ka Eesti jalaväerühm. Samuti juhib kogu rahuvalvemissiooni tegevust hetkel Iiri kindralmajor Michael Beary.

Koos Iiri kaitseväelastega on Eesti kaitseväelased teeninud ka Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupis. Iiri kaitseväel on arvestatavad kogemused nii ÜRO kui Euroopa Liidu missioonidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles