Kas FIBA uus süsteem viib Eesti korvpalli MMile?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondises on sel suvel korvi all enim silma paistnud Kristjan Kitsing (keskel).
Eesti koondises on sel suvel korvi all enim silma paistnud Kristjan Kitsing (keskel). Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suurte pallimängualade katusorganisatsioonidele meeldib teha uusi reegleid ja võistlussüsteeme, nii jalgpallis (FIFA ja UEFA), korvpallis (FIBA) kui võrkpallis (FIVB ja CEV). Korvpallis tehti viimati ringi kogu tiitlivõistluste süsteem ja praegu jahib Eesti kohta maailmameistrivõistluste finaalturniirile.

Täpsemalt eelkvalifikatsioonis, kus osalevad Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile mitte pääsenud Euroopa riigid (kokku 13), «päris» kvalifikatsiooniks lisandub 24 EMil mängivat meeskonda. MMile pääseb Euroopast 12 meeskonda.

Varem on MMi pileteid jagatud vastavalt EMi tulemustele ja eestlased jäid napimast napilt MMilt eemale, kui said 1993. aasta EMil kuuenda koha. MMile pääses viis paremat.

Koos Kosovo ja Makedooniaga ühte alagruppi kuuluv Eesti korvpallikoondis peab avakohtumise laupäeval Kosovos. Edasi pääseb kaks paremat ja seejärel mängivad kaheksa meeskonda nii-öelda päris kvalifikatsioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles