Barbera - mõnus moevein Itaaliast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea pool Piemonte viinapuuaedadest on Barbera viinamarjasordi all.
Pea pool Piemonte viinapuuaedadest on Barbera viinamarjasordi all. Foto: Erakogu

Kui Itaalia pere saab suure söögilaua taga kokku, valatakse veiniklaasidesse sageli mahlakat, marjast ja kergesti joodavat Barberat. Ka meie nigela suve viimastel grilliõhtutel passiks seda Itaaliast Piemontest pärit punaveini sütel küpsetatud liha kõrvale mekkida, soovitab veiniajakirjanik Peep Moorast.

Kui olete sattunud Itaalia restorani ega oska õhtusöögi kõrvale midagi veinikaardilt välja valida või otsite grilliõhtuks punaveini, võib julgelt küsida Barberat. See madala parkainesisalduse ja kõrge happesusega viinamari võimaldab Itaalia veinimeistritel teha elavaid ja mahlakaid, tumeda marja nootidega punaveine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles