Tallinn tähistab Euroopa päeva suure perepeoga keskväljakul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljakul on korraldatus igasuguseid ettevõtmisi.
Vabaduse väljakul on korraldatus igasuguseid ettevõtmisi. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil nõusoleku andmise Euroopa päeva tähistava kogupereürituse korraldamiseks Vabaduse väljakul 7. mail kella 11- 20.

Vabaduse väljak kujuneb selleks laupäevaks meelelahutuskeskuseks, kus kõlab hea Euroopa muusika, oma riiki ja tegevusi tutvustavate väljapanekutega on väljas saatkonnad, kultuuriesindused ja rahvusvahelised organisatsioonid.

Kohapeal avatakse Euroopa kohvik, mille menüüs on Euroopa Liidu liikmesmaade retseptide järgi valmistatud maiustused. Lastetelgis toimuvad igas vanuses lastele erinevad võistlused ja mängud, mille eesmärk on juhtida laste tähelepanu loodushoiule, kuna Euroopa Liidu sünnipäev on sel aastal pühendatud tervislikule elukeskkonnale.

Teaduskeskuses Ahhaa toimuvad töötoad ja teadusetendused. Korraldatakse ka auhindadega viktoriin täiskasvanutele. Päeva lõpetab meeleolukas kontsert.

Ettevalmistustööd ettevõtmise korraldamiseks toimuvad 6. mail kella 9-st kuni 7. mail kella 10-ni ning koristustööd 7. mail kella 20-st kuni 8. mail kella 9-ni.

7. mail kella 11-20 tasuta kogupereürituse Euroopa päev 2011 korraldamiseks esitas taotluse OÜ WOW Events.

Ühtlasi otsustab linnavalitsus Vabaduse väljakul 13. augustil spordiürituse Sprite Streetball Tallinn Open 2011 korraldamiseks nõuoleku andmise. Ettevõtmise korraldamise taotluse esitas MTÜ Noortesport.        

Sprite Streetball Tallinn Open 2011 on kultuuripealinna programmi üks suve suurimaid spordisündmusi, mis toob Vabaduse väljakule rohkem kui kümne riigi parimad tänavakorvpallurid. Jõukatsumisel selguvad ka tänavakorvpalli Eesti meistrid 2011.

Tänavakorvpalli võistlusi on Eestis korraldatud 1993. aastast. Alates 2006. aastast on MTÜ Noortesport ja Eesti Korvpalliliit korraldanud tänavakorvpalli Eesti meistrivõistlusi.

Tänavakorvpall oli ka vastavatud Vabaduse väljakul 21. augustil 2009 toimunud esimene avalik ettevõtmine. Tallinnas peetav tänavakorvpallivõistlus on Euroopas üks suuremaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles