Võrkpalli EMi trillerfinaalis alistas Venemaa Saksamaa

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondislase Maksim Mihhailovi edukas rünnak EM-finaalis Saksamaaga.
Venemaa koondislase Maksim Mihhailovi edukas rünnak EM-finaalis Saksamaaga. Foto: Porebski / Press Focus/SIPA/Scanpix

VÕRKPALL Euroopa meistrivõistlused lõppesid kahe viiegeimilise põnevuslahinguga, mille lõppedes olid õnnelikud kuldmedali võitnud Venemaa ja pronksi pälvinud Serbia. Saksamaa pidi leppima hõbedaga ja Belgia neljanda kohaga.

Finaalmatš oli väga tasavägine. Venemaa läks geimidega 1:0 ja 2:1 juhtima, aga Saksamaa viigistas mõlemal korral, kusjuures neljandas geimis oldi venelastest eriti võimsalt üle (juhiti 20:11 ja võideti 25:17). Hoog kandus ka otsustavasse geimi, kus Saksamaa pääses 5:2 ette, ent siis Venemaa ärkas, haaras initsiatiivi ja tuli 14. korda Euroopa meistriks (kui arvesse võtta ka Nõukogude Liidu tiitlivõidud).

«Finaal oli väga pingeline, aga EMi esikohamatš peabki selline olema. Alustasime väga hästi, aga Saksamaa läks mängu edenedes üha paremaks. Uskusin võitu ka siis, kui Saksamaa otsustavas geimis 5:2 juhtis, ja rõhutasin seda ka meeskonnale,» sõnas finaali järel Venemaa peatreener Sergei Šljapnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles