Koalitsioon jääb kahes riigikogu komisjonis vähemusse

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Eero Vabamägi

Eile alanud riigikogu sügisistungjärk tuleb koalitsioonipoliitikutele pingeline – lisaks väikseks kulunud ülekaalule suures saalis ollakse nii välis- kui ka kaitsekomisjonis vähemuses. Kuigi reeglid nõuavad koalitsioonilt lähiajal komisjonide koosseisus muudatusi, peavad nad edaspidigi mõnes komisjonis vähemusega leppima. Pragmaatiliselt tähendab see neile ka vähem kõrgemapalgalisi ametikohti.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon tegi eile muudatuse: seni õiguskomisjonis olnud Olga Ivanova ning riigikaitsekomisjonis olnud Toomas Paur vahetasid omavahel kohad. Pealtnäha tehnilise sammu tagant võis selgelt aimata õhtul erakonna juhatusest tulnud otsust Ivanova välja visata.

Koalitsiooni jaoks on eluliselt oluline, et säiliks ülekaal õiguskomisjonis, kust käivad läbi sisuliselt kõik seaduseelnõud. Kui eeldada, et Ivanova fraktsioonist välja astub, oleks koalitsioon jäänud seal vähemusse viis kuue vastu. Seda ei saanud nad endale lubada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles