Abilinnapea Aas täpselt ei tea, kuhu 15 000 eurot linnahalli projekti raha läks

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul eraldati 15 000 eurot Tallinna Linnahalli värvimise projektiks Kunstigümnaasiumile ning arvatavasti kulus raha värvide ostmiseks. 

Täna hommikul võttis linnahalli asjus lõpuks sõna ka Tallinna abilinnapea Taavi Aas, kes jagas oma mõtteid Facebooki postituse vahendusel.

«Mis puutub sellesse, kas raha küsitakse tagasi, siis nii palju, kui minule teada, on Kunstigümnaasium, kellele raha eraldati, soetanud selle eest värvid,» kergitas abilinnapea Aas saladusteloori, mille tarbeks kulus 15 000 eurot linna raha.

«Kui projekti lõpuni ei viida, saab gümnaasium pärast eelarves paranduse tegemist neid värve kasutada muudeks projektideks,» selgitas Aas, mis saab 15 000 eurost. 

Abilinnapeal jätkus kriitikanooli ka opositsioonile. «Selle aasta lisaeelarves oli rahaeralduse tegemisel selgelt kirjas, millele raha eraldatakse. Eelarve menetlemise käigust ei meenu minule ühtegi sellekohast küsimust opositsioonilt,» sõnas Aas.

Taavi Aasa sõnul juhtus kahetsusväärne olukord seetõttu, et volikogu eeldas algusest peale, et projekti vedaja muretseb vajalikud load protsessi käigus. «Ebaseaduslikku tegevust linn tolereerida ei saa, olgu selle taga kui tahes head kavatsused,» tõdes abilinnapea ning selgitas, et eelarves eraldatakse raha alati ette, kõikidele projektidele ja objektidele. Seejärel algab projekteerimine ja alles siis erinevate lubade taotlemine. 

Abilinnapea sõnul ei saa linnahalli võrrelda teiste muinsuskaitse all olevate objektidega, sest volikogu arvestas sellega, et linnahall läheb rekonstrueerimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles