Riigikogu külastanud inimesed pommitasid ministreid küsimustega

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu lahtiste uste päeva infotunnis käinud inimesed said maitsta parlamendisaadiku tööd ning ministritelt nõuti vastuseid kõikvõimalikel teemadel alustades pensionitest ja lõpetades korruptsiooni ning EL-i abipakette puudutavate küsimustega.

Riigikogu avas täna iga-aastase traditsiooni kohaselt taas uksed rahvale. Kell 12 algas istungisaalis infotund, kus rahva küsimustele vastasid peaminister Andrus Ansip, sotsiaalminister Hanno Pevkur, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning kaitseminister Mart Laar. Küsimusi esitati paljudest valdkondadest.

Enim tunti huvi pensionidega seonduva ning haridusküsimuste vastu, kuid muret tunti ka Euroopa Liidus majanduskriisis olevatele riikidele abipakettide jagamise pärast, samuti soolise võrdõiguslikkuse, arstiabi kättesaadavuse, e-hääletamise, omandireformiküsimuste, õpetajate palkade, iibeprobleemide, sotsiaaltoetuste ja võimaliku korruptsiooni pärast.

Küsijad võtsid kohati üsna ründava hoiaku, süüdistades riiki liiga madalates palkades ja pensionites ning kehvas majandusolukorras, kuid ministrid jäid rahulikuks ning leidsid igale küsimusele vastuse, kuigi see ei pruukinud alati olla ammendav. Mõni küsija oli suisa nii agar, et pidi uue küsimuse esitamise õiguseks kohta vahetama. Külaliste seas oli neidki, kes olid ministritele juba varasemate aastate lahtiste uste päevadest tuttavad.

Pärast infotundi algas lossi õuel teatetants, mis oli pühendatud pärimustantsu aastale ja mida aitasid organiseerida Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Eesti Rahvatantsuansamblite Liit. Tantsuringis lõid kaasa ka paljud riigikogu liikmed.

Lahtiste uste päeva kavva mahtus veel ka kultuurikomisjoni avalik istung teemal kultuuripärand ja turism. Lisaks sai riigikogu hoones tutvuda erinevate näitustega ning vaadata filme. Lastele oli avatud tegevustuba, kus sai joonistada ja puslesid kokku panna. Toimusid ekskursioonid ning muu hulgas külastati ka Pika Hermanni torni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles