Kõlvarti miljoniküsimuse viis vastust (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Äsja rekordilise häältehulga napsanud Mihhail Kõlvart (39) tabas ära, kuidas lahutada Edgar Savisaar Lasnamäe valijaist ilma, et hääled võrrandist ära kaoks. Otsustavaks sai töö, pime õnn ja üks särav poliitmalekäik, usuvad analüütikud.

«Vabandust, on teil aega rääkida Mihhail Kõlvartist?» uurib näitsik helisevas vene keeles, flaieritest lehvik peos, keset Lasnamäe Prisma aatriumi. Kuuldes, et kõnetab eestlast, pöörab ta kannalt ringi ja sööstab järgmisel silmapilgul juba uue ohvri külge, otsekui raudnael magnetile.

Siin pole mingi igaühe jutuklubi, vaid lõpuspurt. Alates augustist on Keskerakonna büroo püstitanud Lasnamäel kampaaniatelke, seisnud koidu ajal bussipeatustes ja kulutanud õhtuti tornmajade uksekellasid. On reede ja ka näitsik ei tea veel, et pühapäeva öösel saabki veekalkvel silmadega Taavi Aas oma võidukõnes öelda: lahutasime Savisaare, aga ei kaotanud võimu. Mis sai määravaks?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles