Õige tee otsing tõi Euroopa noored Eestisse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erasmus+ programmi raames saabus selle nädala alguses Tallinnasse suur noorte delegatsioon Euroopast. 35 noort inimest, vanuses 16 kuni 30 eluaastat, esindavad Prantsusmaad, Itaaliat, Poolat, Bulgaariat, Tšehhit, Makedooniat ja Eestit.

Päevakavas olid arutelud Euroopa noorteliikumise probleemidest, kaasaegse noorsoo poliitilise passiivsuse põhjustest ning uue põlvkonna eurooplaste rollist kodanikuühiskonna ülesehitamisel.

Teisipäeval Raekoja väljakul Tudengimajas toimus Euroopa noorte delegaatide kohtumine riigikogu liikme Marko Mihkelsoni, Anto Liivati ning Postimehe arvamusportaali kolumnisti  Andrei Kužitškiniga.

Kahe tunni jooksul arutasid kohtumisest osavõtjad küsimusi usaldusest poliitikute vastu ja pressivabadusest, sotsiaalsete liftide võimalikkusest noorte jaoks ja Euroopa tulevikust.

Projekti initsiaatorina esines organisatsioon Together Estonia, kes andis noortele võimaluse reisida, tutvuda teiste riikide ja kultuuridega, aga samuti võimaluse õppida midagi uut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles