Vähiga võitleva Annabeli toetuseks laekus üle 8000 annetuse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Annabel.
Pisike Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Paari päeva vältel koguti üle 8000 lahke annetaja kaasabil vähiga võitleva Annabeli raviks hiigelsumma. 

Vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu sõnul laekus kahe päeva jooksul Annabeli heaks annetusi kokku 229 464 eurot. Siia on arvestatud annetused, mille selgituses oli konkreetne märksõna «Annabel». Lisaks tehti fondile veel tavapärasest suurem hulk ilma selle märksõnata annetusi ja läbi Paypali laekus tüdruku toetuseks täiendavad 1650 eurot.

Kokku tehti  Annabeli heaks 8219 annetust. «See on väga suur number, arvestades et fondi laekub tavapäraselt ühe kuu jooksul kokku umbes paar tuhat annetust,» kirjeldas Tänavsuu.

«Tore on tõdeda, et ühtegi väga suurt ehk viiekohalist annetust ei olnud ja Eesti inimesed panid Annabeli raviks üsna ühtlaselt «rahad kokku»,» rääkis Tänavsuu. 

Valdavalt annetatigi kuni poolsada eurot. Kõige levinumaks annetussummaks oli kümme eurot. Peale selle laekus tüdruku toetuseks üle 50 sajaeurost ja 12 tuhandeeurost annetust.

Tänavsuu lisas, et kaks annetust küündisid üle 2000 euro. Suurima annetuse – 2500 eurot – tegi üks kliimatehnikaga tegelev ettevõte.

Eelmisel nädalal eetris olnud «Pealtnägija» televaatajate ette 7-aastase Annabeli võitluse vähiga, mille raviks vajati rekordilised 172 000 eurot, et laps võiks saada täiesti terveks. 

Annabel on teine laps, kes saab «Kingitud elu» ja Eesti vähihaigete laste vanemate liidu ühisel rahastusel efektiivse neuroblastoomi ravi, millega on 70-protsendilise tõenäosus haigus seljatada. Tänavu sai sama ravikuuri viieaastane Tauris, kelle ravi on tänaseks läbi ning haigus taandumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles