Galerii: Muhumaal sõitis buss kraavi, neli inimest said kergelt viga (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kella 19.09 ajal teatati häirekeskusele, et Saare maakonnas Muhumaal Tusti külas sõitis Kuressaarest Tallinna suundunud Lux Expressi reisibuss kraavi. 

Lux Expressi juhatuse esimees Andrus Treier ütles, et bussis viibis eelmüügi andmetel 20 bussireisijat ja 20-aastase staažiga bussijuht. Kolm reisijat ja bussijuht said purunenud klaasikildudest kergemaid vigastusi, kiirabi vaatas kannatanud üle ja bussijuhi viis Kuressaare haiglasse.

Enamus reisijaid pääses ehmatusega, keegi neist haiglaravi ei vajanud ning suurem osa neist jätkas liikumist Tallinna poole teise bussiga ja jõudsid 20.30 väljunud praamile. Üks reisija jätkas liikumist omal soovil teise transpordivahendiga.

Lux Expressi esindajad lähevad Tallinnasse jõudvatele reisijatele vastu ning üks Lux Expressi esindaja sõidab hetkel sündmuskohta. Bussi väljatõmbamiseks on vaja kahte puksiiri, mis jõuavad Saaremaale kõige varem homme. 

Õnnetus juhtus mõned kilomeetrid enne Kuivastu sadamat. Politsei esialgse info kohaselt tuli bussile Kuivastu poolt vastu traktor, mille külge haagitud laoturi tiivakinnitus läks katki, pääses liikuma ja tabas bussi esiklaasi. Buss jäi peale teelt välja sõitmist ratastele ja reisijad said bussist ise välja.

GPSi andmetel oli bussi kiirus õnnetuse hetkel 91 kilomeetrit tunnis, lubatud kiirus sellel maanteelõigul on 90 kilomeetrit tunnis.

Asjaolude täpsema uurimisega tegeleb koha peal politsei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles