«Pealtnägija»: Eestis teevad ilusüste teiste seas veterinaari abi ja libaarst

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusüst. Illustreeriv foto.
Ilusüst. Illustreeriv foto. Foto: Viktor Burkivski

Professionaalsete arstide sõnul tuleb üha rohkem ravida viltuläinud iluprotseduuride tüsistusi, sest Eestis levib ohtlik trend, kus lubadeta spetsialistid seavad pahaaimamatud naised ohtu ja rikuvad halvemal juhul näo ning tervise. Olukorda soodustab seni hambutu järelevalve.

Kokku tuvastas «Pealtnägija» umbes 20 konkreetset ilusüstijat või nende firmat, kes pole kirjas tervishoiuteenuse osutajana, kusjuures paljudel on esmapilgul usaldust sisendavad, tihti ingliskeelsed nimed, aga nende tiiva all tegutseb täiesti meditsiinivõõraid kosmeetikuid, hoopis lemmikloomade raviga tegelev inimene ja mees, kes esitleb end üldse alusetult arstina.

«Tegemist on tervishoiuteenusega, seega saavad osutada neid ainult tervishoiutöötajad, ilusüste kosmeetikud teha ei tohi,» kinnitas terviseameti esmatasandi tervishoiu osakonna juhataja Pille Saar.

«Väga lihtne on süstida seda kuskile naha all olevasse arterisse ja siis see täiteaine leiab tee endale kas silma, põhjustades inimeste pimedaks jäämise, või jõuab ta ajju välja, põhjustades insuldi. Väga ebasoodsate asjolude kokkulangemisel võib inimene ka ära surra, nii et mõelge nüüd,» kommenteeris plastika- ja rekonstruktiivkirurg Olavi Vasar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles