President Kaljulaid sõidab töövisiidile Aafrikasse (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Marko Saarm / Sakala

President Kersti Kaljulaid sõidab täna õhtul töövisiidile Aafrikasse, kus kohtub Etioopia ja Ruanda presidentide ning Aafrika Liidu esindajatega. 

Neljapäevase töövisiidi esimeses pooles kohtub president Kaljulaid valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel Aafrika Liidu esindajatega. Samuti arutab ta aktuaalseid küsimusi Euroopa Liidu–Aafrika suhetes seoses novembri lõpus Eesti EL eesistumise ajal toimuva EL ja Aafrika Liidu tippkohtumisega.

Etioopia presidendi Mulatu Teshomega arutatakse Euroopa Liidu ja Aafrika Liidu kahepoolseid suhteid, eelseisvat tippkohtumist, Eesti kampaaniat ÜRO julgeoleku nõukogu ajutiseks liikmeks saamisel ning migratsioonitemaatikat. Etioopias külastab president Kaljulaid ka Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni Addis Abebas asuvat lastele mõeldud ümberasustamiskeskust ja esineb ÜRO arutelupaneelis «Kuidas luua noortele võimalusi ja uusi töökohti digilahendusi kasutades?»

Ruanda presidendi Paul Kagamega kohtumisel räägitakse lisaks lähenevale tippkohtumisele ja Eesti ÜRO kampaaniale ka Eesti ja Ruanda kahepoolsetest suhetest ning võimalikust koostööst Eesti ettevõtetega digivaldkonnas. Lisaks tutvustab Ruanda IT minister president Kaljulaidile riigi digilahendusi. Eesti riigipea külastab ka Gisozi genotsiidi memoriaali.

President Kersti Kaljulaid naaseb Eestisse laupäeval, 18. novembril. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles